19-09-12

Onze 6de kandidaat.

Hallo,

Even voorstellen; ik ben Joris van Besien uit Aalter, 41jaar,  ben gehuwd en vader van 2 dochters van 6 en 8.

Austin wordt mijn eerste stage met de Fireobservers, maar is mijn 4de bezoek aan de VS.

Mijn eerste bezoek was een jaar als uitwisselingsstudent op Maine-Endwell high school, staat NY, in 89-90.

De brandweermicrobe kreeg ik mee van mijn vader die bij Brandweer Aalter was. Na schooltijd was ik vaak in en om de kazerne te vinden en soms volgde ik de wagens met de fiets, maar bij gebrek aan een jeugdbrandweer moest ik het daarmee doen. Na mijn studies werd ik in 1995 brandweerman-vrijwilliger. Ik werkte in de bouw, hoofdzakelijk als projectleider.

Na 4 jaar trok ik terug naar school en haalde mijn diploma Industrieel Ingenieur Bouwkunde. Hiermee kon ik deelnemen aan een selectieproef voor officier bij de brandweer van Gent.

Ik slaagde en begon als Onderluitenant op 1 augustus 2001. Ondertussen ben ik Luitenant. Ik draai in ploegendienst als operationeel officier en trek me daarnaast de nieuwbouwprojecten van het korps aan. Zo volgde ik de bouw van onze huidige hoofdkazerne in de Roggestraat en werk momenteel aan twee andere bouwprojecten. Daarnaast behandel ik ook brandpreventiedossiers.

Ondertussen ben ik nog steeds lid van het vrijwilligerskorps van Aalter, waar ik eveneens Luitenant ben.

De weinige tijd die nog overblijft spendeer ik hoofdzakelijk aan mijn gezin, waarmee ik graag ga zeilen en voor wie ik graag een potje kook. Eén van mijn favorieten en succesnummers is trouwens “Chili”… Ik leerde het kennen bij mijn eerste bezoek in 89 en maak het sindsdien zowat één keer per maand. Benieuwd of ze mijn versie kunnen smaken, want wat was ook weer de “state-dish of Texas”?

 

IMG_4970.JPG

IMG_4789.JPG

 

Hi,

My name is Joris van Besien from Aalter, 41 years old, married and father of 2 daughters of 6 and 8.

Austin will be my first  trip with the Fire-observers, but  my 4th trip to the US.

My first visit was as an exchange-student in Maine-Endwell high school, upstate NY, where I graduated with the class of 90.

As a boy I got the fireman microbe from my father, who was an officer in the local voluntary Fire-Brigade. After school I hung around the fire station quite a lot and sometimes I followed the trucks with my bike. Since we had no youth division back then, that was all I got. After graduating from college I finally  joined the brigade in 1995. I had a job in construction, mainly as a project manager.

After 4 years I went back to college to get a master in construction engineering.
This gave me the opportunity to take part in a selection exam for officers at the professional fire brigade of Ghent; a big city nearby.

I passed and started in august 2001 as an officer and I am now “Luitenant” (battalion chief). I work in shifts as an operational fire officer , next to being in charge of the departments building projects. I did the project for the new headquarters and have two new stations in the pipeline. I also do some fire prevention for new buildings.

In the meantime I’m still in the voluntary fire department of my hometown, where I am “Luitenant” as well.

The little time left I mainly spend with my family, going sailing, and I also love to cook. One of my favourite dishes is Chili. I got to know it on my first visit in 89 and I’ve been making it ever since. I wonder what Texans would think of my version because, … what was the “state dish of Texas” again?

 

gasbrand.jpg

IMG_4974.JPG

IMG_2444.JPG

 

 

 

17:40 Gepost door Patrick Vantroyen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.